Händer på VA

 

 

Villa Aster Kalender

29:e April kl. 14-18: Öppet hus.

Antonias födelsedag.

 

Vi startar med mingel, snittar och en eller flera drinkar. Vi fortsätter sedan med att bjuda er på några små överraskningar i form av konst och musik. Eftermiddagen avslutas med ett härligt gottebord: bakelser, kaffe, te & avec. Presenter behöver ni inte tänka på men vi uppskattar om ni lägger en liten peng till vår insamling som går till "Läkare utan gränser". Ni är hjärtligt välkomna att fira med oss!

Tusen tack till alla er som har bidragit med kärlek och glädje så jag fick en oförglömlig födelsedag. Dessutom fick vi ihop 7000 kr som går oavkortat till Läkare utan gränser. Tack så hjärtligt!

 

9:e Juni: Erotik, graffiti och sprutande eld

-en berättelse om vulkanen Vesuvius och livet i Pompeji.

 

”Det är helt vanlig morgon under det första århundradet i vår tideräkning. Invånarna i Pompeji och Herculaneum går till sina sysslor …. Det börjar med att jorden skakar ….”

Kathinka Lindhe berättar och visar bilder från livet vid Vesuvius före och efter det våldsamma utbrottet år 79. Vi får också en hemlig gäst på besök... Vi är så glada att vi få ha Kathinka här hos oss och till dagens ära bjuder vi på en härlig afternoon tea. Pris 120. Föranmälan.

 

1:a Juli: Vernissage - sommarutställningen "Trädväsen" med konst, lyrik och musik.

 

Konst av Isabell Metz, lyrik Antonia Stjernfelt och specialkomponerad musik av Robert Rabis.

 

Utställningen tillägnas de träd som trots alla odds finns kvar på gården medan alla andra har lämnat oss...Den vill också lyfta fram de "trädväsen" som varje träd härbärgerar i sig. Trädens karaktärer är lika olika som människornas.

 

Vi bjuder på snittar och bubbel samt kaffe och små söta överraskningar. Hjärtligt välkomna! Öppettider:

1/7-22/7 tis-sön 12-17, 23/7-12/8 Lör-Sön 12-17

28:e Juli:kl 19.30: Drömmen mellan natt och dag – sommarkonsert

 

Vi har glädjen att erbjuda en fullspäckad kväll med sång och pianomusik. Vi har som gäster Laila Tostrup Bråten piano och Lina Cecilia Carlsson sopran. Laila har sin utbildning från Konservatoriet i Tromsø och Universitetet i Oslo. Hon tar för närvarande sin efterutbildning i utövande klaver för amerikanske pianisten Ben Kim och österrikiska pianisten Andreas Donat i Berlin.

Lina Cecilia har sin utbildning från Stockholm Operastudio och Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff, Wales. Lina har lång scenisk erfarenhet och har nu börjat karriär som frilansande musiker. Som ett led i satsningen tar hon sånglektioner för Operasångerska Kathryn Harries i London.

 

Ur programmet: ”Det var en gång” av Edvard Grieg, Preludium av Rachmaninov, En sommardag Adolf Fredrik Lindblad, Skogen sover Hugo Alfven m.m.

 

Vad kan det vara vackrare än att lyssna på stämningsfull musik i lågornas sken mitt i den svenska sommaren? Vi bjuder på bubbel och snittar. Pris 200 kr. Föranmälan.

30:e September kl. 16 .00

Filmkväll med filmaren Carl-Henrik Svenstedt.

 

Vi visar två filmer som C-H Svenstedt har skapat. Den första är "Änglastämman", inspelad i Liguriens bergstrakter. I filmen berättar en gammal olivodlare på sitt yttersta om en märklig musikalisk och akustisk upplevelse. När tre av hans kamrater sjunger den uråldriga Begravningsmässan i byns kyrka "svarar ängeln" och trion blir en kvartett!

 

Den andra filmen "Ur shamanernas liv" spelades in 2017/2018 på Omberg i Östergötland och i Vätterbygden runt den stora sjön som enligt sägnen regeras av Drottning Omma och hennes karl, jätten Vetter. Det är en magisk och förtrollande trakt, och därför inte så märkligt att berget också är centrum för en shamanistisk verksamhet...

Vi bjuder på plockmat och förfriskningar. Kostnad 120 kr

 

>